Preloader
 

Mark Hoekstra R.I.P.

Afgelopen woensdag fietste Mark Hoekstra zoals elke dag op zijn lowrider-fiets naar huis, toen hij een hartaanval kreeg. Nu, drie dagen later is hij in het ziekenhuis overleden. Een goeie vriend is niet meer. Bijna iedereen die ik ken, kende Mark. Zijn weblog is wereldberoemd en hij schreef net als ik voor Bright.

Ik leerde Mark kennen toen hij me aansprak na de Salon voor Goede Voornemens van Nieuwe Garde. Hij begreep dat je geen schilder of ontwerper hoeft te zijn om bij Nieuwe Garde te passen. Hij hoste vervolgens nieuwegarde.nl en bracht de Pecha Kucha naar Groningen. Maar vooral leerde hij een boel mensen kennen en een boel mensen leerden hem kennen.

Ik ken geen mens die meer gevoel heeft voor de cult waar hij zelf deel van uitmaakt als Mark. Het eeuwige tafelkleedje als backdrop van zijn geekprojecten. De shirts van besturingssystemen waar drie mensen op de hele wereld gebruik van maken. En een vriendin ontmoet op Flickr.

Toen onze zoon geboren werd, kocht Mark een haas voor hem en borduurde er een J voorop. Dat lukte de eerste keer niet, dus deed hij het drie keer over. Dat was Mark.

We missen Mark nu al.