Preloader
 

Er gaat niets boven Assen

Gisteravond vond op de Cibogaboot de discussieavond “Er gaat niets boven Assen” plaats. Over de verhouding tussen slogans en beleid. Waar komen die slogans vandaan? Wat doen ze ermee? Staan ze in de weg van beleid of helpen ze juist? Ik mocht de discussie in goede banen leiden. Maar met dit panel had ik bijna thuis kunnen blijven.

Karel-Jan Alsem (marketingdeskundige van de RuG) legde uit waarom een product en een stad marketen niet hetzelfde is. Alfred Kazemier (bestuursdienst Groningen) was de meest gevatte en open ambtenaar die je ooit tegen zult komen. Henk Moll (expert duurzaamheid RuG) liet zien dat je door van 1 ding veel verstand te hebben, van alles verstand hebt en Thomas van Dalen (beleidsadviseur in de cultuursector) kwam met prachtige voorbeelden van onder andere het Spaanse dorp met 12 inwoners en haar citymarketing.

Belangrijkste persoonlijke conclusie voor mij:  creatieve stad, creatieve klasse en creatieve industrie zijn zulke brede begrippen, daar moet je geen marketingbeleid op willen maken.

Meer foto’s: Platform GRAS flickr.