Preloader
 

Next

Voor het derde jaar op rij draaien we op de Academie voor Popcultuur het project Next. Een onderzoek naar subculturen en de mogelijke richting die ze gaan nemen. Studenten verdiepten zich in voorgaande jaren in rastafari, hippies en rockers. Dit jaar waren de nerds, de hangjongeren, de kakkers, de alto’s en schuurfeesters aan de beurt. Ik was uitverkoren de kakkers te begeleiden. Afgelopen zaterdag presenteerden ze zich in Poppodium Romein. En daar zat een kippenvelperformance tussen.

Studenten zagen de toekomst van kakkers als het steeds meer verstrikt raken in de relatie tussen werk en gezin. De hoofdpersoon in het stuk werkt zich helemaal kapot, terwijl voicemailboodschappen om zijn hoofd afgespeeld worden waarin hij door vrouw en kind gevraagd wordt thuis te komen. Muzikaal had het nog wel het meest weg van Mogwai. Met een dreigende piano en een melancholisch vioolgeluid. De komende 10 weken gaan we ons bezig houden met “Life’s a pitch” waarbij ik een opdracht voor het collectief Buutvrij zal begeleiden.