Preloader
 

Life’s a pitch

Na het eeuwige dillema trein of auto naar Amsterdam opgelost te hebben, toog ik gisteren met de intercity richting Amsterdam Muiderpoort. Een goeie gelegenheid om een Alain de Botton boek te lezen (‘Proeven van Liefde’: geniaal!). In Amersfoort werd ik door een groep studenten herkend en was het einde oefening voor de Botton. Gezamenlijk werd de reis vervolgd. Doel: een briefing bij Maarten, Maarten en Rueben van Buutvrij. Eén van de vijf opdrachtgevers (samen met Marketing Groningen, Statement, Grand Theatre en Iduna) in het Life’s a pitch project van de Academie voor Popcultuur. Een reeël probleem moet opgelost worden door de studenten waarin ze met 3 groepen tegen elkaar pitchen om de gunst van de opdrachtgever.

Nu komt de grootste van de twee Maartens ons allemaal in elkaar slaan als ik iets vertel over de aard van de opdracht, maar laten we stellen dat het een serieuze is. Voor de studenten was een bezoekje aan de hal waar Buutvrij hun onderkomen heeft een vervreemdende ervaring. Je verwacht dat een serieuze opdracht gepaard gaat met systeemplafonds en stropdassen. Maar niets van dat alles.

Buutvrij

Ze hebben een week vakantie om over de schok heen te komen. En nog 8 weken voor hun pitch.