Preloader
 

Daar worden wij gelukkig van

Sinds een aantal weken hou ik me meer dan normaal bezig met het begrip geluk. Samen met collega’s Cor Giesing en Roger Muskee hebben we dat namelijk als onderwerp aan onze bovenbouwstudenten op de Academie voor Popcultuur gevoerd. En daar komen mooie dingen. Terwijl twee singer-/songwriters elk 5 plekken met gelukkige en ongelukkige herinneringen opzoeken, gaan anderen proefondervindelijk uitvogelen waar ze gelukkig van worden. Dat we daarmee een gevoelige snaar hebben geraakt, blijkt uit deze post van een student.

Omdat we zelf natuurlijk ook het nodige moeten weten over geluk, willen we de studenten wat op weg helpen, lezen we wat boeken en luisteren we wat podcasts. Hoogtepunt uit dat onderzoek tot nog toe is Jeff Ferrell met “Happiness is a warm dumpster“. (iTunes link)