Preloader
 

Academie voor Popcultuur gaat weer los

Het nieuwe schooljaar op de Academie voor Popcultuur begint aanstaande maandag. En het wordt een klapper. Behalve dat er een nieuwe naam moet komen (School of Hard Knocks wat ons betreft) gaan we dit jaar voor het eerst met conceptontwikkeling in de hoofdfase aan de gang. Dat klinkt in de voorgaande zin bijzonder oninspirerend. Maar als ik zeg: in willekeurige treinen stappen om docu’s te maken, uitvogelen hoe je het publiek van de HEMA tot een battle uitnodigt en een grondige herwaardering van de situationisten, piept u vast wel even anders. Of voor de insiders; pipe-t u vast wel even anders.

Wilt u mij eraan herinneren dat ik u een YouTube-battle belooft heb nog voor de kerst, in het CBK, met de medewerking van Admiraal Oosterbroek? Opgeven kan alvast in de comments.

En last but not least: gisteren hoorde ik door de geenszins soundproof deur van lokaal 14 een hele dikke basloop. Het bleek De Basis te zijn. Een project van onder andere Ico Balt en Marcel Caron die we vorig jaar in ons Succes voor Beginners productiehuis mochten begeleiden. En ik zeg u bij deze: De Basis is aaaaaaaaan. Ik oefen alvast mijn Told-you-so dansje, voor als die jongens volgend jaar Lowlands staan te rocken.