Preloader
 

Rock and Roll

Ruim tien jaar geleden vierden wij jaarlijks met een bijzondere vriendenkring 3e kerstdag. Daarbij werden knakworsten gegeten, Bart Smits en Perry Sport filialen bezocht bij wijze van action research en stiekem wisten we allemaal: dit is een bijzondere tijd. Het idee is toen ooit gerezen om een staatsieportret te laten maken. Liefst in olieverf. Dat kwam er niet van en daar heb ik nu nog spijt van.

Vandaar dat toen ik me laatst besefte dat ik me weer midden in een wonderbaarlijk era bevindt, een idee opkwam. Roger Muskee, Cor Giesing en ik vormen een wonderlijk trio dat op de Academie voor Popcultuur lesgeeft en tegelijk zelf hard aan het leren is. We vroegen fotograaf Marije Kuiper een vlaggetje te prikken midden in ons tijdperk met een foto die ons een klein beetje onsterfelijk maakt. Dat hoef je haar geen twee keer te vragen. Ze maakte een fantastische serie. Waarvan hieronder het eerste resultaat.

School of Hard Knocks - Rolling Stone