1568 is overal

Mijn opa had vroeger een klein museum naast zijn huis. Daar konden we tinnen soldaatjes gieten. Maar hij had ook een grote collectie diorama’s. Alles van de holenmensen tot de slag bij Waterloo en de aanslag op Willem van Oranje. Als ik ook maar de geringste interesse toonde in geschiedenis, kreeg ik de volgende verjaardag een boek over het onderwerp. Geert Mak’s geweldige boek “In Europa” vernieuwde mijn interesse in geschiedenis en ik had dus ook niet blijer kunnen zijn om te mogen werken aan een project over de geschiedenis van 1568 tot 1672 in Oost-Groningen. De 80-jarige oorlog met Spanje en de pogingen van Louis XIV om Nederland te vernietigen.

Het doel van het Grensland Vestingland project is om mensen te vertellen over de historische plekken in noord Nederland en noord-oost Duitsland. De plek waar de Slag van Heiligerlee werd uitgevochten en waar Vesting Bourtange gebouwd is.

Een geweldig team met getalenteerde makers hielpen het mogelijk te maken. Studio05 uit Amsterdam creëerde unieke visuals en video. Daniel Thomassen (ook uit Amsterdam) maakte een unieke “Bommen Berend” design toy”. Freed maakte de app en Reinout Tiekstra pushte pixels op precies de goeie plek.